Brīdina par viltus ziņām sociālajā tīklā "Facebook"
Publicēts 20. jūlijā, 2012.
Pasaules lielākajā sociālajā tīklā "Facebook" tiek izplatītas viltus ziņas par lietotāju fotogrāfijas "atzīmēšanu" ar nolūku lietotāju ievilināt ļaundabīgas programmatūras perēklī, brīdina datu drošības kompānija "Sophos".

 

Kā teikts "Sophos" emuārā, upuriem pienāk e-pasts ar "Facebook" atribūtiku, kur paziņots, ka sociālajā tīklā ievietots vai atzīmēts saņēmēja attēls. Klikšķinot uz e-pastā ievietoto saiti, upuris nonāk ļaundabīgas programmatūras perēkli, kur jebkuram datoram ar "Windows" operētājsistēmu tiek ieperināti uzlaušanas un zombēšanas rīki. Pēc dažām sekundēm atveras kāda nejauši atrasta "Facebook" lietotāja lapa, kurā nav e-pasta saņēmēja fotogrāfijas.

Viltus e-pastu varot atpazīt vienkārši, jo sūtītājs norādīts "notification@faceboook.com", kamēr īstus paziņojumus sūta no "@facebook.com" ar diviem "o". Tomēr interneta krāpnieki rēķinās ar to, ka cilvēks, saņēmis šādu paziņojumu, lielu uzmanību pareizrakstībai nepievērsīs un centīsies apskatīt fotogrāfiju.

"Facebook" lietotāju skaits Latvijā lēšams ap 350 000 lietotāju, un valsts ir viena no retajām Eiropā, kur "Facebook" nav sociālo tīklu tirgus līderis. Pēc interneta lietošanas paradumu analītiķu firmas "Gemius" datiem, šo vietu ieņem "Draugiem.lv" ar 674 619 lietotājiem.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: